Broeders en Zusters i.s.m. tg. BloodyMary (2011)
terminaal muziektheater

Broeders en Zusters is een nieuw geschreven trage-komische thriller over een zieke celliste, haar mantelzorgenden buurvrouw en een verdwenen broer.

Flora Sontag is een schrijfster die hoge verwachtingen koestert van haar aankomend debuut. Als ze haar buurvrouw en vriendin Beatrice Bleek von Buringen aantreft in doorzieke toestand, stort ze zich vol overgave op diens verzorging. Niet alleen in de hoop haar vriendin liefdevol te kunnen begeleiden naar het einde, maar ook om de plotselinge en mysterieuze verdwijning van Beatrice’s broer Albert te kunnen verzachten. Maar hoe onbaatzuchtig is de mantelzorgster? Hoe terminaal is de patiënte? En hoe verdwenen is de broer? Onder het peperdure tapijt ligt de waarheid grijnzend te wachten op een goed moment om tevoorschijn te springen.

Tg. BloodyMary is een muziektheatergezelschap dat in 2005 werd opgericht. Het maakt tragikomisch theater met muziek en zang gebaseerd op nieuw, eigenzinnig Nederlandstalig repertoire. Broeders en Zusters is hun vijfde productie na hits als Waarom vloog je van ons heen in je jetplane? (2005/06), Visnijd (2006/07), HOL (2008) en FOK! (2009).

Credits

tekst & regie: Marije Gubbels
zang & spel: Lies Visschedijk, Ilse Warringa
muziekconcept : SOIL: Florien Hamer, cello en Marijn Korff de Gidts, slagwerk, gitaar
composities: Marijn Korff de Gidts, Kevin Volans, David Lang, Michael Gordon, Annie Gosfield en Edward Elgar
decor: Sacha Zwiers
dramaturgie: Steven Peters
bewegingsadvies: Paul van der Laan
lichtontwerp: Egbert Mellema
techniek: Muss BV
foto flyer: Ben van Duin
grafische vormgeving: Cool Chica Design
productie: José van Beek
zakelijke leiding: Karin van den Berg
publiciteit: Nora Maartense
organisatie: Via Rudolphi

Broeders en Zusters kwam tot stand met financiële steun van het Fonds Podiumkunsten, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het SNS Reaal Fonds, het Norma Fonds en het Lira Fonds