Lied van Boom (2020) beeldend muziektheater voor 1,5+ i.s.m. tg. Gouden Haas

Wist je dat elke boom zachtjes zingt? Nooit gehoord als je in het bos loopt? Als je heel stil bent en goed luistert dan kun je ze horen met hun fluitende takken, ruisende bladeren en knappende wortels. Bomen zijn heel muzikaal. Kom maar mee en luister!

Geïnspireerd door Giovanni Sollima’s When we were trees maakte SOIL in opdracht van de Amsterdamse Cellobiënnale 2020 een beeldende nieuwe muziekvoorstelling voor 1,5+.

Een breed scala aan bijzondere muziek voor cello van Benjamin Britten, Johannes Brahms, Kaija Saariaho evenals nieuw werk van Guillermo Celano staat centraal.

De muziek dient als vertrekpunt waarvandaan we het verhaal vertellen over het ontstaan van de klank van de cello. Uiteenlopende stijlen van klassiek romantisch, Argentijnse volksmuziek tot aan modern komen voorbij.

Tijdens het maakproces werkte SOIL samen met het Jong Beginnen traject van Festival 2 Turvenhoog waarbij repetities afgewisseld werden met presentaties in kinderdagverblijven in Den Haag en Almere.

Lied van Boom speelde in Theater de Regentes, Den Haag, Pleintheater, A’dam, Orpheus, Apeldoorn, De Goede Rede, Almere Haven en schoolvoorstellingen in A’dam.

Credits

Concept: Gienke Deuten/SOIL
Muziekconcept: SOIL
Regie: Gienke Deuten
Spel/zang: Luc van Esch
Cello/zang: Florien Hamer
Decor/kostuums: Freja Roelofs
Fotografie/trailer: Bart Majoor
PR-ontwerp: Studio Matusiak
Productie/publiciteit: SOIL

Lied van Boom is een co-productie van SOIL en de Amsterdamse Cellobiënnale en kwam tot stand met financiële steun van het VSB Fonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stichting NORMA en de Janivo Stichting