Het Meisje en de IJsbeer (2006-07)
muziektheater voor kinderen (6+) i.s.m. Paul Koek

Een Noors volkssprookje over een dapper meisje en een woeste ijsbeer

Een meisje moet trouwen met een woeste ijsbeer om haar familie te redden van de honger. Als hij slaapt ontdekt ze dat onder zijn vacht een knappe prins verborgen zit. Ze wordt verliefd..dan wordt hij, door een vloek, meegenomen naar een onvindbare plek. Zou het dappere meisje haar prins nog kunnen redden?

Anke Brouwer schreef speciaal voor deze voorstelling de stukken: Melodie, Een droevig lied, In het paleis, Heimwee, Verliefd, Koor van de stiefmoeders, Oost is oost en west is west en Hoop op weerzien

Productiehuis Jeugdconcerten, nu Oorkaan maakt concerten voor iedereen vanaf 6 jaar. Allerlei vormen van muziek komen op het podium tot leven. Kom kennis maken met klassiek of jazz. Of kom luisteren naar muziek uit verre landen of muziek van nu. De concerten zijn niet alleen fijn voor je oren; op het podium valt ook heel wat te zien.
www.oorkaan.nl

Credits

regie: Flip Filz
concept: Paul Koek i.s.m. SOIL
compositie: Anke Brouwer
spel/zang: Roos Drenth
SOIL: Christiane Belt, viool/spel, Florien Hamer, cello/spel, Annette Schenk, (bas) klarinet/spel, Krista Vincent/Marieke Grootenhuis, piano/spel, Frank Wienk/Diego Espinosa, slagwerk/spel
elektronische composities: Krista Vincent
lichtontwerp: Uri Rapaport
productie: SOIL i.s.m. Productiehuis Jeugdconcerten
fotografie: Nic Limper
grafisch ontwerp: wernerstudio.nl

Ten Oosten van de Zon, ten Westen van de Maan werd gemaakt voor Productiehuis Jeugdconcerten (nu Oorkaan) en kwam tot stand met financiële steun van het Ministerie van OCW, het Fonds voor de Podiumkunsten, het ThuiskopieFonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het Prins Bernhard Cultuurfonds, VSBFonds en de VandenEnde Foundation.